onsdag 8 augusti 2007

Ingen sås behövs

Oj vilka goda laxbiffar vi åt igår! Som D uttryckte sig: "Det här var de godaste laxbiffar jag någonsin ätit! Man behöver inte ens någon sås för att dölja fisksmaken...!". Då vet man att de var goda. :)

Så till receptet:

4 st portionsbitar lax utan skinn
1 tsk maizena
1-2 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Smör att steka i

Finhacka laxen och blanda i maizena, senap och kryddor. Rulla till bollar och platta sedan ut dem i lagom storlek i stekpannan. Stek i ca 4 minuter på varje sida.

Vi åt rostade grönsaker till detta: Palsternacka, morot, rödlök och rödpaprika. Jag gjorde även en kall sås på matlagningsyoughurt, röd stenbitsrom, mycket riven pepparrot, salt och svartpeppar, men som sagt, den behövdes inte. :D

Vi ska äta samma sak ikväll, men idag blir det även lite stekt färskpotatis till. Har en hel gryta med kokta färskpotatisar i kylen som måste ätas upp basta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

måste testa =)

Anonym sa...

Cizzi: Gör det! Smeten är ganska lös, men biffarna blir mer kompakta så snart de hamnat i stekpannan. Som sagt - enklast att klicka ner smeten i pannan och därefter platta.